Projecten

Patrick Lieffers

Nieuwe voorstelling: ‘My heart is drumming’

Chansons en theaterdans met Pieke (stem/gitaar), Martijn Schipper (dans) en Patrick Lieffers (percussie).

Daar waar de tonen uitklinken neemt de dans ze over. In de stille ruimte van Pieke’s songs of in een opzwepend ritme raken muziek en dans elkaar aan. De liedjes van Pieke herbergen een centraal thema: (het verlangen naar) thuiskomen. 

Pieke zingt en speelt eigen werk, van chanson tot rock. Haar warme stem kleurt haar liedjes die gaan over op weg zijn, navigeren en een diep gevoel van thuiskomen. De inspiratie hiervoor stroomt simpelweg uit leven en bewegen. Dat is wellicht ook een verklaring voor het brede muzikale palet waaruit Pieke put: de ene keer rock-georiënteerd, de andere keer meer jazz, blues of roots.    Special edition met theaterdans (op de foto hiernaast: Fernando Oliveira).

Pieke werkte eerder en als trio ook samen met Winde Reijnders, een klassiek opgeleide celliste. Zij geeft met haar eigen geluid een speels karakter aan de songs die zo een warme bedding krijgen. Hans Hasebos (Corrie & de Grote Brokken, Oene van Geel e.v.a), geeft met zijn slagwerk zowel structuur als beleving aan de songs. 

Reviews:

“Pieke Joue treedt met haar muziek buiten de gangbare singer-songwriter paden waarbij zowel Joni Mitchell als Norah Jones voorbij komen maar bovenal een volstrekt eigen sfeer. Melancholisch en krachtig.” Joop Nolles, independent musician.

Mooie, warme stem. Bijzondere liedjes, niet simpel. Singer/songwriter in de traditie van Joan Baez of Melanie Safka. Ik heb genoten! Bedankt!”

“Ik zou het ‘Minimal Pop’ willen noemen. Het zijn liedjes die raken.” Jury van Het Maatschappijlied 2017, Scheveningen.

Het optreden was een cadeautje. Eigen persoonlijke teksten, goede stem en goed gitaarspel. Hele, speciale sfeer. Dit neem ik mee naar huis. Groet, Joyce.”

“Pieke heeft een prachtig, helder stemgeluid en weet met haar eigen teksten en composities het hart te raken. Muziek om even bij stil te staan en binnen te laten komen.” Margret van Paassen, auteur.

“Ieder kan vanuit zijn hart direct de kern en de sfeer “horen” waar jij vanuit creëert.” ; “We hebben erg genoten”; “muziek en tekst die je raakt. Zelfs beelden komen binnen!” “Alles zelf gecomponeerd en goed gezongen, liedjes die raken.”  (bezoekers)

Aal & Snoek spelen Waterland

Waterland is een theatraal liedjesprogramma voor kinderen vanaf 4 jaar. Anne Marie J.W. Verhoeven (gitaar, zang) en Viève Buijs (accordeon, zang)

Link

leerkracht groep 2: “Jullie hebben een fantastische voorstelling neergezet, origineel van decor, tekst, muziek en zang, de meerstemmige zang is loepzuiver, die begeleid wordt door gitaar en accordeon.
De kinderen waren van begin tot het eind geboeid. Ze worden op hun niveau aangesproken. Op een speelse manier verrijken jullie hun taal en kennis. En last but not least de humor. Het emotioneerde me, dat jullie met zoveel passie, zoveel plezier en betrokkenheid bij de kleuters teweeg brachten.”

Aal en Snoek volg je hier: https://www.facebook.com/AalenSnoek