Projecten

Liedprogramma ‘Ahead of Us’               

Navigeren in het onbekende ofwel : what is ‘Ahead of Us?  Singer-songwriter Pieke Joue vraagt het zich af in haar eerste en gloednieuwe liedprogramma met de gelijknamige titel. Pieke zingt en speelt eigen werk, van chanson tot rock. De warme stem van Pieke kleurt haar liedjes die gaan over mens zijn en datgene wat je daarbij zoal tegenkomt. De inspiratie hiervoor stroomt simpelweg uit leven en bewegen. Dat is wellicht ook een verklaring voor het brede muzikale palet waaruit Pieke put: de ene keer rock-georiënteerd, de andere keer meer jazz, blues of roots.

Over het Pieke Joue Trio: In een niet-alledaagse bezetting van electrische gitaar aangevuld met cello en slagwerk krijgen de songs nog meer diepte. Met zijn drieën vormen ze een veelzijdig trio. Winde Reijnders is een klassiek opgeleide celliste en geeft met haar eigen geluid een speels karakter aan de songs die zo een warme bedding krijgen. Hans Hasebos (Corrie & de Grote Brokken, Oene van Geel e.v.a), geeft met zijn slagwerk zowel structuur als beleving aan de songs.

Reviews:

“Pieke Joue treedt met haar muziek buiten de gangbare singer-songwriter paden waarbij zowel Joni Mitchell als Norah Jones voorbij komen maar bovenal een volstrekt eigen sfeer. Melancholisch en krachtig.” Joop Nolles, independent musician.

Mooie, warme stem. Bijzondere liedjes, niet simpel. Singer/songwriter in de traditie van Joan Baez of Melanie Safka. Ik heb genoten! Bedankt!”

“Ik zou het ‘Minimal Pop’ willen noemen. Het zijn liedjes die raken.” Jury van Het Maatschappijlied 2017, Scheveningen.

Het optreden was een cadeautje. Eigen persoonlijke teksten, goede stem en goed gitaarspel. Hele, speciale sfeer. Dit neem ik mee naar huis. Groet, Joyce.”

“Pieke heeft een prachtig, helder stemgeluid en weet met haar eigen teksten en composities het hart te raken. Muziek om even bij stil te staan en binnen te laten komen.” Margret van Paassen, auteur.

“Ieder kan vanuit zijn hart direct de kern en de sfeer “horen” waar jij vanuit creëert.” ; “We hebben erg genoten”; “muziek en tekst die je raakt. Zelfs beelden komen binnen!” “Alles zelf gecomponeerd en goed gezongen, liedjes die raken.”  “Prachtig!!” (bezoekers)

 

Aal & Snoek spelen Waterland

Waterland is een theatraal liedjesprogramma voor kinderen vanaf 4 jaar. Anne Marie J.W. Verhoeven (gitaar, zang) en Viève Buijs (accordeon, zang)

Link

leerkracht groep 2: “Jullie hebben een fantastische voorstelling neergezet, origineel van decor, tekst, muziek en zang, de meerstemmige zang is loepzuiver, die begeleid wordt door gitaar en accordeon.
De kinderen waren van begin tot het eind geboeid. Ze worden op hun niveau aangesproken. Op een speelse manier verrijken jullie hun taal en kennis. En last but not least de humor. Het emotioneerde me, dat jullie met zoveel passie, zoveel plezier en betrokkenheid bij de kleuters teweeg brachten.”