Over mij

Laatste nieuws:

  • Uit meer dan 1000 aangemelde acts uit 23 steden samen met 7 andere performers (GbdB: “klein select gezelschap met de grootste talenten van GbdB”) geselecteerd voor exclusiefTalent in Huis‘ programma van Gluren-bij-de-Buren 2019.
  • 2017: song ‘Ahead of Us’ geselecteerd voor het Maatschappijlied 2017.
  • “niet-alledaags stemgeluid” (IQ pages)

Korte biografie.

“Jouer… Drie klinkers op een rij. Het klinkt en weerklinkt. Je moet erin duiken in dat woord en de klanken: ZJOEé! En in de betekenis: spelen. In spelen zit ontspanning en avontuur. En ontdekken. Dat is wat ik nu aan het doen ben. Dus hier ben ik: Pieke Joue en ik speel, schrijf en zing. Ik pak ‘m op, de rode draad ofwel ‘le fil rouge’. Zoals ik zing in het lied La Fille qui Joue. Ik kom in de flow van het schrijven en diverse nieuwe songs klimmen uit de pen.

Dit voorjaar ontmoet ik celliste Oihana Aristizabal Puga. Oihana speelt kamermuziek, werkt bij verschillende orkesten en bij het unieke Cello8tet Amsterdam. Haar klank en spel verrijken m’n liedjes. Samen met Oihana werk ik verder aan de songs die nu gehoord mogen worden!

Langs de snelweg liepen ze, Syriërs, in groten getale. In hun eigen mars vol hoop en doorzettingsvermogen. Het beeld liet me niet los en ik schreef Ahead of Us, dit voorjaar geselecteerd voor het Maatschappijlied 2017 in Scheveningen. Het raakt de jury en ze vangen m’n liedjes onder de noemer ‘Minimal Pop‘.

In 2012 maak ik samen met accordeoniste Viève Buijs de voorstelling ‘Waterland’, een theatraal liedjesprogramma met eigen werk voor kinderen van 4 tot 8 jaar over twee vissers die ook muzikant zijn. Als performer en gitariste speel en zing ik in deze voorstelling samen met Buijs op diverse scholen, bibliotheken en theaters (meer info onder Projecten).

Sinds 2004, na mijn dansopleiding, geef ik als vakdocent dans allerlei lessen en dansprojecten in het  onderwijs in opdracht van kunstencentra. Ook ontwikkelde ik zelf cursussen en een aantal dansprojecten voor onder-, midden- en bovenbouw van het primair onderwijs. In 2010 maak ik de choreografie voor ‘boom!’, een sprookjesachtige theaterdansproduktie op een bomenveld in het dan 700-jarige IJsselstein met vijf dansers en een didgeridoo.

In het jaar 2000 stond ik als hoogzwangere finaliste in de singer/songwriters competitie Het Geheim van Utrecht.  De volgende dag schrijft  Utrechts Nieuwsblad: “haar liedjes klonken het meest doorleefd” en “met de ballad over haar zwangerschap produceert ze het mooiste lied van de middag”  Het alternatieve rockbandje waarin ik destijds zong komt wegens gebrek aan inspiratie tot een einde. De muziek staat even op een lagere pit. Geinspireerd door mijn jonge dochter begin ik aan een dansopleiding. In 2004 is mijn zoon geboren.

Op 18 jarige leeftijd zing ik in mijn eerste serieuze band, een symfonisch georienteerde rockband. In die tijd volg ik ook gitaarlessen maar het zingen stond al die tijd voorop. Tijdens studie en later werk volgt nog een symfonische rockband waarin ik als leadzangeres optreed met een “niet-alledaags stemgeluid” (IQ pages) en Engelstalige liedteksten en zanglijnen schrijf bij de muziek die de band aandraagt.

Als 9 jarig meisje zing ik voor het eerst een lied met gitaar, voor mijn klasgenoten in groep 6. Toen wist ik al dat ik later in bandjes wilde zingen net als mijn grote zus. Mijn vader was accordeonist in diverse bands en ook aan moeders kant zit muziek in de genen. Als Anne Marie J.W. Verhoeven (1968) werd ik geboren in Waalwijk. …En als je nu nog aan het lezen bent, kun je naar de songs gaan luisteren! Of nog beter: kom een keer langs bij een optreden!”