Over mij

Laatste nieuws:

Coming soon! : single-release in 2024

  • NU TE BOEKEN: ‘My Heart is Drumming’, chansons, percussie en theaterdans.
  • Geselecteerd voor exclusiefTalent in Huis‘ programma van het landelijke festival Gluren-bij-de-Buren 2019. Een selectie uit meer dan 1000 aangemelde acts afkomstig uit 23 steden. GbdB: “klein select gezelschap van 7 performers met de grootste talenten van GbdB”.
  • 2017: song ‘Ahead of Us’ geselecteerd voor het Maatschappijlied 2017.
  • “niet-alledaags stemgeluid” (IQ pages)

Korte biografie.

Mijn naam is Pieke Joue (zjoe) en ik speel, schrijf en zing. Het is de rode draad ofwel ‘le fil rouge’ zoals ik zing in mijn franstalig chanson La Fille qui Joue.

Tussen twee lock-downs in, op 1 november 2020, speel ik mijn nieuwe voorstelling My Heart is Drumming. In deze intieme voorstelling met een unieke bezetting van dans, gitaar & zang, didgeridoo & cajon, speel ik mijn meest recente songs en de songs die ik schreef in aanloop naar mijn debuut EP.

In september 2018 breng ik mijn debuut EP uit, getiteld Ahead of Us, met daarop vijf songs. In de studio werk ik met celliste Oihana Aristizabal Puga. Zij werkte onder meer bij het unieke Cello8tet Amsterdam. Haar klank en spel verrijken m’n liedjes.

Langs de snelweg liepen ze, Syriërs, in groten getale. In hun eigen mars vol hoop en doorzettingsvermogen. Het beeld liet me niet los en ik schreef Ahead of Us, geselecteerd voor het Maatschappijlied 2017 in Scheveningen. Het raakt de jury en ze vangen m’n liedjes onder de noemer ‘Minimal Pop‘.

In 2012 maak ik samen met accordeoniste Viève Buijs de familievoorstelling ‘Waterland’, een theatraal liedjesprogramma met eigen werk voor kinderen van 4 tot 8 jaar over twee vissers die ook muzikant zijn. Als performer en gitariste speel en zing ik in deze voorstelling samen met Buijs op diverse scholen, bibliotheken en theaters (meer info onder Projecten).

Sinds 2004, na mijn dansopleiding, geef ik als vakdocent dans allerlei lessen en dansprojecten in opdracht van kunstencentra. Ook ontwikkelde ik zelf cursussen en dansprojecten voor o.a. het primair onderwijs. In 2010 maak ik de choreografie voor ‘boom!’, een sprookjesachtige theaterdansproduktie op een bomenveld in het dan 700-jarige IJsselstein met vijf dansers en een didgeridoo.

In het jaar 2000 stond ik als hoogzwangere finaliste in de singer/songwriters competitie Het Geheim van Utrecht.  De volgende dag schrijft  Utrechts Nieuwsblad: “haar liedjes klonken het meest doorleefd” en “met de ballad over haar zwangerschap produceert ze het mooiste lied van de middag”  Het alternatieve rockbandje waarin ik destijds zong komt aan een einde. De muziek staat even op een lagere pit. Geinspireerd door mijn jonge dochter begin ik aan een dansopleiding. In 2004 is mijn zoon geboren.

Op 18 jarige leeftijd zing ik in mijn eerste serieuze band, een symfonisch georienteerde rockband. In die tijd volg ik ook gitaarlessen maar het zingen stond al die tijd voorop. Tijdens studie en later werk volgt nog een symfonische of ‘progressive’ rockband waarin ik als leadzangeres optreed met een “niet-alledaags stemgeluid” (IQ pages) en Engelstalige liedteksten en zanglijnen schrijf bij de muziek die de band aandraagt.

Als 9 jarig meisje zing ik mét mijn gitaar, voor het eerst voor publiek: mijn klasgenoten in groep 6. Toen wist ik al dat ik later in bandjes wilde zingen net als mijn grote zus. Mijn vader was accordeonist in diverse bands en ook aan moeders kant zit muziek in de genen. Als Anne Marie J.W. Verhoeven (1968) werd ik geboren in Waalwijk.