Beweging & dans

“Body Movement is not a symbol for expression, it IS the expression”

Ieders beweging

Naast zangeres en songwriter werk ik als vakdocent Dans & Beweging (Hbo-opgeleid) met als specialisaties Improvisatie & Compositie, en Modern Educational Dance. Ook ben ik bevoegd Pilates docent volgens de methode ontwikkeld door Joseph Pilates. Ik werk met diverse doelgroepen en voor verschillende opdrachtgevers zoals kunstencentra, onderwijs en zorgorganisaties. Voor meer informatie en belangstelling: https://ateliervoorbeweging.nl

Ieders unieke beweging. Ik werk voornamelijk vanuit ieders eigen beweging die van binnenuit komt. Daarom werk ik graag vanuit gestructureerde improvisatie. De universele bewegingsleer van Laban/Bartenieff is daarbij vertrekpunt en een voor mij altijd aanwezige inspiratiebron. Hieronder vertel ik er iets meer over.

Gronding en stroming. Bovenstaande quote is van Irmgard Bartenieff. Bartenieff Fundamentals is een hele zachte manier van bewegen binnen jouw eigen mogelijkheden waarbij o.a. gronding, stroming, stabiliteit en mobiliteit basisprincipes zijn. Door beoefening van deze bewegingsleer ga je meer flow en verbinding voelen in je lichaam. De Bartenieff Fundamentals is onderdeel van het grotere en uitgebreide Laban Movement System waarbij de vier bewegingselementen Body, Effort, Shape en Space, steeds veranderen wanneer we bewegen.

Waar Rudolf Laban met name het accent legde op Space en Effort werkte Bartenieff het element ‘Body’ verder uit. In haar bewegingsleer staan basis-lichaamsverbindingen en ontwikkelingsmotorische patronen (Total Body Organization) centraal.

Met dank aan een Ontwikkelsubsidie van de Gemeente Utrecht ben ik gestart aan de studie tot Laban/Bartenieff Movement Analist bij Emove Institute.