Beweging & dans

“Body Movement is not a symbol for expression, it IS the expression”

Ieders beweging

Naast zangeres en songwriter werk ik als docent dans & beweging (Hbo-opgeleid) met als specialisaties improvisatie & compositie, dansexpressie of modern educational dance. Ook ben ik bevoegd Pilates-docent. Ik werk met diverse doelgroepen en voor verschillende opdrachtgevers zoals kunstencentra, onderwijs en zorgorganisaties.

Ieders unieke beweging. Ik werk voornamelijk vanuit ieders eigen beweging die van binnenuit komt.  Daarom werk ik graag vanuit gestructureerde improvisatie. De universele bewegingsleer van Laban/Bartenieff is daarbij vertrekpunt en een voor mij altijd aanwezige inspiratiebron. Hieronder vertel ik er iets meer over.

Gronding en stroming. Bovenstaande quote is van Irmgard Bartenieff. Bartenieff Fundamentals is een hele zachte manier van bewegen binnen jouw eigen mogelijkheden waarbij o.a. gronding, stroming, stabiliteit en mobiliteit basisprincipes zijn. Het resultaat is dat je je meer thuis gaat voelen in je lichaam. Deze bewegingsleer is onderdeel van het grotere en uitgebreide Laban Movement System waarbij de vier bewegingselementen Body, Effort, Shape en Space, steeds veranderen wanneer we bewegen.

Waar Rudolf Laban met name het accent legde op Space en Effort in combinatie met ‘Actions’ werkte Bartenieff  het element ‘Body’ verder uit. In haar bewegingsleer staan basis-lichaamsverbindingen en ontwikkelingsmotorische patronen (Total Body Organization) centraal.

Voor vragen of meer informatie stuur me een mail met je naam en tel. Dan neem ik z.s.m. contact met je op.